ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ SHARME ESSENTIAL ΒΕΝΖΟΪΝΗ, 5 ml

#02821EU

100% φυσικό αιθέριο έλαιо βενζοΐνης

Λατ. Styrax benzoin

Στη Ρωσία, η βενζοϊκή ρητίνη (ρητίνη του δέντρου στύραξ) είναι γνωστή από την αρχαιότητα με το όνομα του θυμιάματος δροσιάς. Παρέχεται από τροπικές χώρες, όπου για εκατοντάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό φάρμακο για δερματικές παθήσεις, άσθμα, κρυολογήματα και γαστρεντερικές διαταραχές. Ένα σημαντικό μέρος της ρητίνης χρησιμοποιήθηκε και ως καλλυντικό προϊόν. Επιπλέον, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η βενζοΐνη έδιωχνε τα κακά πνεύματα. Το έλαιο βενζοΐνης λαμβάνεται με θέρμανση και μετέπειτα απόσταξη της ρητίνης. Χρησιμοποιείται ευρέως από αρωματοποιούς και αισθητικούς σε όλο τον κόσμο.

Θεραπεύει το δέρμα, το προστατεύει από το κρύο και τον άνεμο, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνει το ξεφλούδισμα και τη φλεγμονή, ανακουφίζει από τον ερεθισμό και τον κνησμό, βοηθάει στα κρυοπαγήματα, είναι ιδανικό για τη φροντίδα του σπασμένου και τραχύ δέρματος. Λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες και προάγει την απορρόφηση των ουλών.

Αυξάνει την αντοχή του σώματος, βελτιώνει την πέψη και τις μεταβολικές διεργασίες, επιταχύνει την επούλωση των πληγών, έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, σπασμολυτικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες. Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Βοηθά στις παθήσεις των αγγείων. Ανακουφίζει από την ευερεθιστότητα και έχει υπνωτική δράση.

Το ήπιο, γλυκό, ρητινώδες, βανιλώδες, βαλσαμικό άρωμα απομακρύνει τη νευρική ένταση και θεραπεύει τις αισθήσεις.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

– Αρωματισμός χώρου: 4-6 σταγόνες ανά 15 τ.μ. Έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

– Εμπλουτισμός καλλυντικών: 5 σταγόνες ανά 15 g του προϊόντος.
– Μενταγιόν αρωματοθεραπείας: 3 σταγόνες – για την εξάλειψη της νευρικής έντασης.
– Αρωματισμός μπάνιου: έως 8 σταγόνες ανά ½ φλιτζάνι γάλα ή κρέμα, προσθέτουμε το μείγμα στο μπάνιο.
– Μασάζ: 2-3 σταγόνες ανά 5 ml βασικού ελαίου.
– Μόνο για εξωτερική χρήση!

9.2 €