ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ SHARME ESSENTIAL ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ, 5 ml

#02824EU

100% φυσικό αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου

Λατ. Cymbopogon flexuosus

Το λεμονόχορτο έχει τις ρίζες του στην Ινδία. Στην παραδοσιακή ινδική ιατρική, αυτό τοφυτό τιμήθηκε ως μια ισχυρή θεραπεία κατά των κρυολογημάτων, των πονοκεφάλων και της νευρικής έντασης. Το έλαιο λεμονόχορτο άρχισε να γίνεται γνωστό εκτός της Ασίας στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν έφτασε για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη δια θαλάσσης και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, η οποία εκτιμούσε ιδιαίτερα τις αξεπέραστες καλλυντικές του ιδιότητες. Το έλαιο λαμβάνεται με τη μέθοδο απόσταξης νερού-ατμού. Για το σκοπούς αυτούς, το λεμονόχορτο καλλιεργείται τώρα σχεδόν σε όλο τον κόσμο..

Αναζωογονεί το δέρμα και το γεμίζει με ενέργεια. Ευθυγραμμίζει την επιφάνεια του δέρματος, βοηθά στον καθαρισμό και τη σύσφιξη των πόρων. Έχει αντι-τοξικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, που ενδείκνυνται για προβληματικά, επιρρεπή στην ακμή δέρματα. Αποτελεί εξαιρετικό μέσο ενυδάτωσης: βοηθά στην απαλλαγή από τους κάλους και το τραχύ δέρμα των ποδιών. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αποστημάτων, ελκών, και εκζέματος. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και αποτελεί εξαιρετικό αποσμητικό.

Είναι ιδανικό για αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, ασθένειες, ή εγχειρήσεις. Διεγείρει την ανοσία και την αυτοθεραπεία. Βοηθά στην απώλεια βάρους και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Ανακουφίζει από το άγχος. Τρομάζει τα έντομα.

Το φρέσκο, ελαιο-πράσινο, εκρηκτικό, έντονο και ξινό του άρωμα διεγείρει τη μνήμη και ξυπνά την επιθυμία για νέα πράγματα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

– Αρωματισμός χώρου: 5 σταγόνες ανά 15 τ. μ. Συγκεντρώνει την προσοχή, βελτιώνει τη μνήμη.
– Εμπλουτισμός καλλυντικών: 5 σταγόνες ανά 15 g του προϊόντος.
– Μενταγιόν αρωματοθεραπείας: 3 σταγόνες – για ενδυνάμωση.
– Αρωματισμός μπάνιου: έως 5 σταγόνες ανά ½ φλιτζάνι γάλα ή κρέμα, προσθέστε το μείγμα στο μπάνιο. Αυξάνει την αντοχή και τη σωματική δραστηριότητα.
– Μασάζ: έως 2 σταγόνες ανά 5 ml βασικού ελαίου.
– Μόνο για εξωτερική χρήση!

5.90 €